Експерти вирішили, що Тимошенко таки посадять

Понеділок, 29 серпня 2011, 15:20

Українськi полiтичнi експерти погоджуються на думцi, що екс-прем'єра України, лiдерку партiї "Батькiвщина" Юлiю Тимошенко засудять до ув'язнення.

"Судячи з того, як розвивається i сам судовий процес, i внутрiшня полiтична ситуацiя навколо процесу, рiзкi засудження Юлiї Володимирiвни (Тимошенко) збiльшуються", - сказав директор Центру полiтичних дослiджень "Пента" Володимир Фесенко на прес-конференцiї в понедiлок.

На думку полiтолога, обвинувачення, яке висунуто Тимошенко, "зменшує можливiсть м'якого виходу" з цього процесу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Вiн зазначив, що амнiстувати Тимошенко за тiєю статтею, яку їй ставлять у провину, неможливо.

Фесенко прогнозує, що з цiєї ситуацiї можливi два виходи - або переквалiфiкувати обвинувачення, або повернути справу на дорозслiдування.

При цьому вiн наголосив, що повернути кримiнальну справу проти Тимошенко на дорозслiдування теоретично можливо, але для цього необхiдне "полiтичне рiшення".

"Щодо засудження (Тимошенко), то це цiлком можливий варiант", - переконаний полiтолог.

Зi своїм колегою не погодився директор Київського центру полiтичних дослiджень i конфлiктологiї Михайло Погребинський.

За його словами, достатньо прочитати Кримiнальний кодекс, де чiтко зазначено, що суддя має право призначити покарання "менше меншого". Тобто покарання менше того, що передбачено КК.

"Я вважаю, що це найкращий варiант i для влади, i для Тимошенко. Вважаю його цiлком iмовiрним", - сказав Погребинський.

У свою чергу директор соцiологiчної служби "Український барометр" Вiктор Небоженко висловив упевненiсть у тому, що Тимошенко все-таки посадять у в'язницю.

"Щодо Тимошенко - її посадять, i це видно", - сказав Небоженко.

У зв'язку з цим в експерта викликає побоювання питання життя Тимошенко.

"З цього моменту виникає запитання - чи не станеться з нею те саме, що сталося з Георгiєм Гонгадзе?", - сказав Небоженко.

За словами експерта, такий розвиток ситуацiї спричинить полiтичну кризу, яку свого часу пережив президент України Леонiд Кучма, оскiльки нинiшнього президента звинувачуватимуть у тому, що вiн не зумiв забезпечити й гарантувати безпеку у в'язницi.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування