Азаров уже проконсультувався, як розірвати угоди Тимошенко

Понеділок, 29 серпня 2011, 17:14

Українська сторона провела консультації щодо перспектив розриву газової угоди з Росією.

Про це пише тижневик "Кореспондент", цитуючи свою розмову з прем'єром Миколою Азаровим.

Азаров у бесіді з журналістом видання нагадав , що "уже передав своєму колезі Путіну під час переговорів по газу: "Ви заганяєте нас у кут, з якого в нас лише один вихід – розрив контракту".

Азаров також повідомив, що уряд України вже проконсультувався з вітчизняними і міжнародними експертами щодо своїх перспектив у судовому позові з Москвою і готовий почати розгляд.

Прем'єр додав, що переговори з Російською Федерацією вкрай ускладнюються непрозорістю ринку: Києву складно довести Москві, що ціна на газ для України завищена в порівнянні з іншими європейськими споживачами.

"На будь-яке твердження про нібито нижчу ціну на блакитне паливо, наприклад, для Словаччини і Німеччини, документально підтверджене цими країнами, Москва парирує документами власного виробництва, з яких випливає, що ці держави купують газ за вищими цінами", - пише видання.

За словами Азарова, Росія вже розуміє безвихідність становища України і необхідність йти на поступки зі свого боку.

Він також заявив, що Київ не відкидає цілком варіант, за якого він дозволить Росії увійти в якісь зі своїх державних активів, якщо "природа цієї угоди влаштує обидві сторони".

Однак у список не потраплять підприємства стратегічного значення, запевнив прем'єр.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування