Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МВС Ізраїлю негласно підтверджують, що Черновецький - їхній громадянин

Середа, 3 серпня 2011, 09:28

Джерело в Міністерстві внутрішніх справ Ізраїлю підтвердило, що Леонід Черновецький значиться в держреєстрі громадян Ізраїлю.

Про це пише газета "Комерсант-Україна".

Її джерело у МВС Ізраїлю підтвердило, що в державному обліковому реєстрі справді значиться громадянин Черновецький Леонід Михайлович 1951 року народження, який репатріювався в Ізраїль у 1994 році, проживає в Тель-Авів-Яффо.

Раніше інформація про ізраїльське громадянство міського голови Києва Леоніда Черновецького була оприлюднена на російськомовному ізраїльському порталі IzRus.

Головний редактор сайту Михайло Фальков розповів, що інформацію про ізраїльське громадянство Черновецького його видання отримало з бази даних МВС Ізраїлю.

"Ми маємо у своєму розпорядженні роздруківку з бази даних МВС щодо пана Черновецького, але самі не стали виставляти її на сайт", - заявив він.

"Річ у тому, що до публікації матеріал був переданий на експертизу нашому юристу, і він чітко означив - що можна оголошувати, а що ні. З цієї причини ми також не стали публікувати номери посвідчень особи Черновецького і його дружини, точну адресу прописки, дати останнього в'їзду в країну й інші дані", - пояснив Фальков.

Водночас, прес-секретар ізраїльського МВС Сабіна Хаддад сказала "Сегодня", що жодних даних про громадянство Черновецького нікому не давала.

"Якби такий запит був, то відповідь на нього давала б тільки я. Але я цього не робила, оскільки це приватна інформація, і розголошувати її має право тільки сам Черновецький", - сказала вона.

Родич мера, депутат Київради Віктор Гринюк каже, що в Черновецького не може бути подвійного громадянства: "Ні, я такого ніколи не чув, брехня".

"Це маячня", - сказали "Сегодня" у близькому оточенні родини Черновецького.

"Дійсно, вони бувають у цій країні (Ізраїлі) на відпочинку. Колись президент Леонід Кучма вже перевіряв у Черновецького, коли він був нардепом, подвійне громадянство, і нічого не знайшов. Тільки в онуків мера американське громадянство, адже вони народжені у США", - додали там.

Один із бізнесменів, який давно знає Черновецького, сказав, що мер на початку 90-х цікавився отриманням ізраїльського громадянства, але чи отриамв - він не знає.

Голова фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова заявила: "Громадянин України за законом не може мати подвійне громадянство, і така людина не мала права балотуватися на посаду міського голови. Тому, якщо ця інформація підтвердиться, його мерство має бути автоматично припинене".

За її словами, депутати вже підготували відповідний запит у прокуратуру Києва, а також планують звернутися в МЗС із запитом про перевірку інформації про можливе подвійне громадянство Черновецького.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування