Арешт Тимошенко може попсувати європейські плани Януковича

Вівторок, 30 серпня 2011, 13:12

Арешт екс-прем’єра Юлії Тимошенко може зірвати підписання договору про асоціацію України з Європейським Союзом у 2011 році.

Таку думку висловив радник президента Польщі Роман Кужняр в опублікованому матеріалі у Gazeta Wyborcza, передає УНІАН.

Кужняр відзначив, що багато європейських політиків вважають справу Тимошенко політичною. За його словами, на Заході політики несуть політично-конституційну відповідальність за свої вчинки, а не кримінальну, що має місце в Україні.

"Кримінальна справа проти Тимошенко, яка має ознаки переслідування демократичної опозиції, є незрозумілою не лише у багатьох західноєвропейських столицях, але й у Варшаві", - заявив він.

Радник польського президента зазначив, що офіційна Варшава сподівається на підписання договору про створення зони вільної торгівлі та Асоціацію між Україною та ЄС ще цього року, коли Польща головуватиме у Євросоюзі.

"Розвиток ситуації у Києві може зв’язати Польщі руки у цій справі. Гору можуть взяти аргументи політиків і держав, які негативно ставляться до вступу України у Євросоюз", - написав Кужняр.

За його словами, у випадку непідписання договору про асоціацію розмови можуть затягтися "на чергові довгі місяці, а, може, й значно довше".

"Здається, що влада в Києві, особливо президент Віктор Янукович повинен враховувати таку можливість. Було б фатально, якби над Дніпром не оцінили серйозність ситуації", - відзначив Кужняр.

Радник президента Польщі висловив сподівання, що українська влада це усвідомлює та не буде "забивати гол у свої ворота".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування