Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерт: влада - головний "грантоїд"

Вівторок, 30 серпня 2011, 21:55

Основну частину міжнародної допомоги отримує урядовий сектор України.

Про це заявив доктор юридичних наук, голова правління Асоціації українських моніторів дотримання прав людини Олег Мартиненко, повідомляє ZN.UA.

"Загальна сума міжнародної благодійної допомоги, отриманої державними установами Україні в 2010 році, становить близько 30 мільйонів 832 тисячі 900 доларів США, тобто 51% від річного обсягу допомоги", - зазначає експерт.

"Проте цей відсоток значно більше, якщо враховувати проекти Ради Європи і програму USAID, які протягом останнього року надали методичну і технічну допомогу більш ніж 2500 працівникам судових органів, а також підвищили професійний потенціал працівників 484 судів", - уточнює Мартиненко.

"Стратегія і ефективність розподілу донорської допомоги залишається дискусійною темою, оскільки уряд ні після 2005-го, ні після 2010-го так і не проявив належної політичної волі до реформування державних структур у бік поліпшення їх роботи у сфері забезпечення прав і свобод людини", - зазначає фахівець.

Як відомо, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов назвав винними у львівських подіях 9 травня (там сталися зіткнення між представниками "Свободи" і представниками партій КПУ, "Батьківщина", "Русское единство", ветеранами війни) міжнародні гранти.

У свою чергу міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявив, що українську молодь підбурюють міжнародні фонди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування