Томенко - міліціонерам: Чи можна ходити у вишиванці і говорити українською?

Середа, 31 серпня 2011, 08:33

Віце-спікер Микола Томенко ініціюватиме створення парламентської комісії щодо дій міліції під час акцій у День незалежності.

Про це він заявив у інтерв’ю "5 каналу", коментуючи те, що його викликають на допити в міліцію з приводу подій 24 серпня.

"Звичайно, почнеться сесія - я прийду, проведу розмову з міліцією, але просто хочу міліцію попередити, що перед цим вона прийде в Верховну Раду. Я думаю, що наш комітет по правоохоронних органах, слідчу комісію ми будемо створювати…", - сказав Томенко.

"Я хочу запитати (у міліціонерів), чи можна мені, українцю, виходити у вишиваній сорочці і говорити українською мовою, чи мене за це будуть викликати в міліцію - за те, що я говорив українською мовою в центрі свого міста на День Незалежності?", - заявив він.

Томенко також попросив правоохоронців не лякати сусідів і консьєржа його будинку, коли його немає в Києві.

"У мене прохання до працівників міліції не лякати консьєржів і мешканців мого будинку на Оболоні. Бо так, як приходить міліція і всіх розштовхує, – всі вже подумали, що я причетний до якогось вбивства, тепер потрібно заспокоювати людей", - сказав віце-спікер.

"Консьєрж їм говорив, що Микола Володимирович у відрядженні, а вони говорять – ні, ми зайдемо в будинок, перевіримо, походимо тут, подивимось", - додав він.

"Якщо до заступника голови Верховної Ради заходять і перевіряють, чи не обманює консьєрж, я уявляю, що відбувається на рівні села, міста – яке ставлення чиновників, міліціонерів чи прокуратури при такому відношенні до депутатів", - заявив Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News