Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко обіцяє, що бензин не подорожчає

Середа, 31 серпня 2011, 10:53

Міністр енергетики Юрій Бойко виключає підвищення роздрібних цін на нафтопродукти з 1 вересня, коли перестануть діяти знижені акцизи.

Про це він повідомив журналістам перед засіданням Кабінету Міністрів, - пише ОстроВ з посиланням на "Українські новини".

"Ми не очікуємо підвищення цін унаслідок підвищення акцизів", - сказав він.

Міністр відзначив, що тепер маржа на автозаправних станціях складає близько 220-240 доларів/тонна, а з 1 вересня, після підвищення акцизів, вона зменшиться, але не призведе до збиткової роботи нафтотрейдерів.

Як повідомлялося раніше, у квітні Рада знизила акцизи на бензини моторні на 27,47% до 132 євро за тонну до серпня, а в липні продовжила їхню дію на 1 місяць до вересня.

За вимогою норми Податкового кодексу Кабінет Міністрів подав у червні в парламент законопроект про коригування ставок оподатковування на індекс споживчих цін, індекс цін виробників промислової продукції.

Відповідно до цього документа, з 2012 року акцизи на бензини моторні повинні бути підвищені на рівень прогнозної інфляції - до 198 євро за тонну (ріст 50% у порівнянні з нині діючою ставкою).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...