За Кірєєвим стежитиме екс-головний прокурор Британії

Середа, 31 серпня 2011, 11:07

Спостерігачі мiжнародної органiзацiї "Хьюманiтад" (Humanitad) будуть стежити за дотриманням процесуальних норм у суді над Юлією Тимошенко.

Про це заявили адвокат, колишній головний прокурор Великої Британії Джері Прюс Бутілович та Адміністративний директор з питань законодавства у міжнародній неурядовій організації "Хьюманітад" Майкл Апстоун.

"Схоже, що в суді існує якийсь нездоровий поспіх з вивченням свідчень, причому захисту не надається адекватного часу для підготовки своєї реакції", - наголосив Джері Прюс Бутілович.

"Це безпрецедентно, коли судові засідання починаються рано вранці і тривають до 18-ої, 19-ої або навіть 20-ої годин вечора", - додав він.

"Будь-хто, причетний до судових процесів, знає, що після завершення судового засідання адвокати повинні повернутись і вивчити те, що трапилось протягом цього дня, щоб підготуватись до наступного", - сказав колишній головний прокурор Великобританії.

Також, за його словами, занепокоєння викликає перешкоджання захисту викликати заявлених свідків через заборону судді, зникнення матеріалів справи, які надала прокуратура, тиск на свідків, інформація про те, як було призначено суддю на розгляд цієї справи, ненадання захисту достатнього часу для вивчення матеріалів справи тощо.

"Такі методи є процесуальними порушеннями та суперечать Європейській Конвенції з прав людини. На мою думку, вони будуть розглядатися в Європейському Суді з прав людини", - наголосив Джері Прюс Бутілович.

За його словами, мета спостерігачів вивчити документацію, яка була представлена в суді, а також дослідити провадження справи у суді та зробити висновки, чи були дотримані або ні ці процесуальні вимоги обвинуваченням та суддею.

"Як ми неодноразово заявляли, ми подали запит щодо повної стенограми судових засідань, щоб ми змогли уважно її вивчити та точно сказати, що насправді відбувається", - заявив адвокат.

Як повідомляє прес-служба БЮТ, Джері Прюс Бутілович та Майкл Апстоун перебувають в Україні в складі делегації "Хьюманітад" для спостереження за судовим процесом проти Юлії Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування