З Америки і Європи просять випустити Тимошенко

Середа, 31 серпня 2011, 11:56

Американський сенатор Джон Маккейн та президент Європейської народної партії Вільфред Мартенс закликають українську владу звільнити Юлію Тимошенко.

Про це повідомляють сайти Європейської народної партії і Маккейна, звертає увагу партія "Батьківщина".

Маккейн та Мартенс у вівторок спільно закликали Генпрокуратуру України відпустити Тимошенко на поруки після її "сумнівного затримання" 5 серпня цього року.

Вони відзначають, що останні 20 років незалежності України її народ "важко працював задля консолідації демократичних свобод та вкорінення своєї країни в євроатлантичні структури".

"Однак сьогодні ми є свідками того, що влада України застосовує практики, які нагадують дії влади, що панувала до здобуття незалежності", - сказано в повідомленні.

"Поточний судовий процес проти колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та судова практика навколо нього все більше розглядаються як вибіркове переслідування членів української опозиції", - зазначають Маккейн і Мартенс.

Тому вони разом закликають владу України звільнити Тимошенко на поруки.

"Сподіваємось, що умови поруки відповідатимуть стандартам країн Європейського Союзу, асоціації з яким добивається Україна", - зазначають американський сенатор і європейський політик.

"Крім того, ми закликаємо владу дати змогу Юлії Тимошенко скористатись своїм гарантованим конституцією правом на обстеження лікарем за її власним вибором", - додають Маккейн і Мартенс.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування