Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін сам просив МВФ не приїжджати

Середа, 31 серпня 2011, 13:25

Міжнародний валютний фонд пояснює перенос візиту своєї місії в Україну відповідним проханням Кабінету міністрів.

Про це повідомили в прес-службі київського офісу МВФ, пише Дзеркало тижня.

"На минулому тижні в ході візиту в головний офіс МВФ у Вашингтоні уряд України попросив дати йому додатковий час для того, щоб здійснити основні заходи, передбачені для завершення другого перегляду угоди (про надання кредиту stand-by)", — говориться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше у фонді повідомили, що на останніх переговорах влада України "підтвердила свою прихильність цілям кредитної програми й виконанню ще не виконаних умов".

Як повідомлялося, у рамках виконання програми співробітництва з МВФ, Україна зобов'язалася в 2011 році скоротити дефіцит бюджету за рахунок підвищення тарифів на газ для населення і збільшення пенсійного віку.

Як відомо, Місія оцінює результати виконання попередніх зобов'язань позичальника, і тільки після цього рада директорів МВФ приймає рішення про видачу чергового траншу кредиту.

Раніше планувалося, що місія МВФ буде перебувати в Києві з візитом з 29 серпня по 9 вересня, однак він був перенесений на місяць пізніше — на кінець жовтня-2011.

Прем'єр-міністр Микола Азаров, коментуючи перенос візиту місії МВФ в Україну, заявив, що: "Гроші нам зараз не потрібні. Якщо вони будуть потрібні, значить ми поїдемо у Вашингтон, поставимо умови певні, виконаємо умови, які зажадають від нас кредитори, і одержимо цей транш. Ніяких перешкод для одержання траншу не існує".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування