Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

П’яний депутат Литвина убив двох людей?

Середа, 31 серпня 2011, 14:17

У Кіровограді депутат Компаніївської райради від блоку Литвина Віктор Якименко став винуватцем аварії, внаслідок якої загинуло двоє людей.

ДТП сталася 20 серпня о 20:25 по вул. 40 років Перемоги. Депутат за кермом Scoda Octavia перетнув подвійну суцільну смугу дорожньої розмітки, виїхав на смугу зустрічного руху та зіткнувся з автомобілем Dacia Logan.

Зіткнення виявилося смертоносним для двох пасажирів іншої автівки, один із яких – 4-річна дитина. Ще троє пасажирів отримали тілесні ушкодження різного ступеню.

Постраждалих після аварії відвезли до обласної лікарні.

Dacia Logan після удару автівки депутата. Фото regionews.com.ua

"Надійшло одразу четверо людей з дорожньо-транспортної пригоди: молодий хлопець років до 30 мав побите обличчя, все в склі, молода жінка теж до 30 років з тяжкою черепно-мозковою травмою, друга жінка – близько 45-50 років з тяжкими забиттями, її врятував пасок безпеки", - повідомив хірург обласної лікарні Микола Єсаулов.

За словами лікаря, водій іншої машини – чоловік років 50-ти був абсолютно непритомним. "Він настільки був п’яний, що не орієнтувався, де він, не міг навіть свого прізвища назвати, поступив з легкими забиттями", - додав Єсаулов.

Причиною ДТП стало сильне алкогольне сп’яніння депутата Компаніївської райради Кіровоградської області від Блоку Литвина Віктора Якименка.

Проведена медекспертиза показала, що вміст алкоголю у його крові становив майже 2, 8 проміле, що в 14 разів перевищує допустиму норму. До того ж, в автомобілі нетверезого депутата були знайдені пляшки з-під алкоголю, повідомляють Новини Кіровоградщини.

Проти винного у ДТП депутата порушено кримінальну справу згідно п.3 ст. 286 п. ККУ, яка трактується як "діяння, передбачені частиною першою цієї статті, якщо вони спричинили загибель кількох осіб". Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. 

Наразі обвинувачений перебуває у СІЗО та відмовляється визнати свою провину і заперечує, що керував машиною в нетверезому стані.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування