У Польщі впевнені, що пояснили Януковичу все дуже конкретно

Середа, 31 серпня 2011, 18:42

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко арештована за те, як вела себе в суді, проте немає жодної причини знаходження її під арештом.

Таку думку озвучив радник президента Польщі Броніслава Коморовського Хенрік Вуєць в інтерв `ю "Польському радіо".

Він зазначив, що в Європейському Союзі "з'явилося багато сумнівів і питань у зв'язку з арештом Юлії Тимошенко".

"Воно сприймається скоріше як реванш, переслідування. Таке не повинно, не може відбуватися. Саме тому Польщі буде важко переконати своїх партнерів у ЄС у необхідності прийняття договору про асоціацію. Зараз настав дуже важливий момент, проте рішення буде приймати президент Віктор Янукович і України" , - уточнив радник.

Відповідаючи на питання, про перспективи арешту Тимошенко, Вуєць заявив, що "такі стандарти недопустимі для демократичних країн".

"Адже звинувачення дуже сумнівні. Ми знаємо, які причини її арешту. Вона за гратами, бо не відповідним чином вела себе в суді. Арешт з цієї причини неприпустимий. Я згоден, якщо йде процес, треба розглянути різні точки зору, думки, проте немає жодної причини знаходження пані Тимошенко під арештом", - зазначив він.

Радник підкреслив, що бесіда Коморовського і Януковича "дала чіткий сигнал президенту і українським властям".

"Це не були переговори, на яких зондували грунт, там був даний конкретний і зрозумілий сигнал і пояснення, чого можна очікувати. Саме тому думаю, що події будуть розвиватися далі в позитивному ключі", - зазначив Вуєць.

"Я не бачу жодних аргументів за те, щоб Юлія Тимошенко перебувала за гратами, тому припускаю, що так і станеться. Особливо беручи до уваги стан її здоров'я. Я сам колись сидів у в'язниці і знаю, що там неможливо стежити за здоров'ям. В даному випадку репресій не повинно бути місць ", - додав радник президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...