У "Регіонах" роздивилися, як Яценюк піариться в Донецьку

Середа, 31 серпня 2011, 21:04

Представники опозиції, піднімаючи питання про закриття шкіл у Донецькій області, керуються виключно політичним самопіаром.

Таку думку висловив депутат від Партії регіонів Максим Луцький, коментуючи заяви лідера партії "Фронт змін" Арсенія Яценюка.

За словами Луцького, при цьому самі представники опозиції замовчують, що, коли їхня політична сила була при владі, вони закривали школи, незважаючи на мораторій.

"Питання закриття шкіл політизоване. Арсеній Петрович, очевидно, забув, що коли він був головою Верховної Ради наприкінці 2007-початку 2008 року, в 2008 році було закрито близько 150 шкіл, а в 2007 - близько 180 шкіл. І чомусь тоді його це питання абсолютно не цікавило", - цитує депутата прес-служба партії.

Він також висловив здивування, що опозицію чомусь цікавить тільки ситуація в Донецькій області, що дає підстави сумніватися в щирості переживання представників опозиції про закриття шкіл.

"Його (Яценюка) чомусь цікавить питання закриття шкіл саме в Донецьку, хоча в Одесі закрито 33 школи, у Харкові - 17 шкіл, в Сумах - близько 16 шкіл. Тому можна зробити висновок, що це питання чисто політизоване", - повідомив депутат.

Луцький підкреслив, що закриття шкіл - процес, пов'язаний, насамперед, з наміром влади забезпечити учням якісну освіту, якого не може бути, якщо в школах низька наповнюваність.

"Станом на даний момент в одній макіївській школі залишилося 11 чоловік, вони не перейшли в іншу школу, в другій - нуль і в третій вже залишилося близько 60 осіб. Ось, де глибина проблеми", - підкреслив депутат-регіонал.

На думку Луцького, крім відкритого піару і спекуляції на темі закриття шкіл, представники опозиції ще і навмисне замовчують позитивні наміри влади.

"Сьогодні, попри заяви Яценюка про те, що нібито 111-ю школу в м. Торез збираються закривати або приватизувати, обласна державна адміністрація збирається зробити з неї будинок творчості для дітей", - зазначив парламентарій.

Він також додав, що оскільки Яценюк пообіцяв подарувати парти всім учням перших класів, Донецьке обласне управління освіти може проконтролювати факт того, скільки ж шкіл отримають ці парти.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News