Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Світова преса висміяла Богатирьову за плагіат

Понеділок, 8 серпня 2011, 16:17

Іноземна преса висміяла секретаря РНБО Раїсу Богатирьову за плагіат промови Стіва Джобса.

Як пише "Фокус", десятки сайтів по всьому світу оприлюднили інформацію про інцидент.

"Авторитетні ділові і IT-видання США, Британії, Австралії, Іспанії, Франції, Туреччини та інших країн не забарилися зіронізувати як щодо самої Богатирьової та інших українських чиновників, так і щодо ситуації з авторськими правами у колишніх радянських країнах в цілому" , - йдеться у публікації.

Блогер газети Financial Times Олександра Стевенсон написала: "Секретар українського Радбезу буквально сприйняла пораду Стіва Джобса наслідувати лідерів".

Американський бізнес-портал Business Insider зазначає: "Промова Стіва Джобса на випускному в Стенфорді - досить знаменита і дуже надихає. Настільки, що, мабуть, український політик не змогла втриматися, щоб не "позичити" пару абзаців".

У свою чергу австралійське інтернет-видання Gizmodo зазначає: "Схоже, що Китай - не єдина країна, в якій схиблені на крадіжці ідей Стіва Джобса".

"Хоча й це менш прибуткова справа, ніж підроблення iPhone, але секретар РНБО Раїса Богатирьова вкрала Стенфордську промову Стіва Джобса...Богатирьова використовувала всі можливості на повну, щоб висловити весь набір погано переведених банальностей", - йдеться у публікації .

"У той же час, українська Рада безпеки наполягає, що вони не мають нічого спільного з плагіатом, а Богатирьову, ймовірно, просто "надихнув" Джобс. Чуєте, студенти, які надмірно напружуються? Просто зайдіть на Вікіпедію і трохи надихніться для контрольної з історії", - зазначає видання.

"Якщо вас виключать, то принаймні вас чекає робота в Раді безпеки України", - пише австралійське видання.

Крім того, американський комп'ютерний щомісячник PC World написав: "Колишні радянські республіки відомі своїм зневажливим ставленням до авторських прав. І в Україні це підтвердилося недавнім інцидентом на найвищому урядовому рівні".

Як відомо, раніше "Українська правда" писала, що промова Богатирьової на конвокації в Києво-Могилянській академії повторює відому промову глави корпорації Apple Стіва Джобса перед випускниками Стенфорда в 2005 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування