На "Укрзалізниці" освоїли 180 мільйонів. Компанія Бойка - серед підрядників

Четвер, 1 вересня 2011, 15:04

Держпідприємство "Укрзалізничпостач" уклало низку угод на постачання різних товарів на суму 181,38 млн. грн. за результатами тендерів з 17 по 25 серпня.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

Серед переможців є ТОВ "Науково-виробниче об’єднання "Сєверодонецький Склопластик", яке пов’язане міністром енергетики Юрієм Бойко.

Офіційним власником фірми, яка отримає 12,04 млн грн. за стикові ізолюючі накладки для рейок, є віргінський офшор "Бріске інвест лімітед".

Також перші торги після призначення головою "Укрзалізниці" донецького менеджера Володимира Козака виграло львівське ТОВ "Корпорація Колійні ремонтні технології".

Фірма братів Дубневичів виграла підряди на постачання ізоляції на суму 8,25 млн грн. Останній раз корпорація отримувала замовлення "Укрзалізниці" у 2010 році, коли нею керував пов’язаний з братами Михайло Костюк.

Тоді львівська фірма була одним з найкрупніших постачальників залізниці металевої продукції (на кшталт гальмівних колодок) та дизпалива. Разом з призначенням Козака на "Корпорації Колійні ремонтні технології" почались перевірки правоохоронних органів.

Разом з львівською компанією підряд "Укрзалізниці" на суму 4,80 млн грн. також отримало ТОВ "ТД "Укртранс". Ця фірма контролюється компаніями, в яких раніше працював директором Володимир Козак.

З врахування цієї закупівлі, після призначення Козака керівником "Укрзалізниці" в березні цього року, "ТД "Укртранс" виграв залізничні тендери на суму 1,617 млрд грн.

Загалом після інавгурації Віктора Януковича компанія отримала підряди від "Укрзалізниці" на 1,726 млрд грн.

ТОВ "ТД "Дружківські металеві вироби" отримає 47,11 млн грн. за метисну продукцію. Фірма контролюється сім’єю Валерія Малікова, який у січні цього року був звільнений з посади заступника голови Державної податкової адміністрації України, раніше очолював податкову адміністрацію Донецької області.

ТОВ "Пром-Інвест-Технології" Олега Кірова отримає 21,36 за колієремонтні летючки. Запчастини до колійних машин на 550 тис євро поставить словацька компанія AP Brados, spol. s.r.o.

ТОВ "Екотранссістем" отримає 7,77 млн грн. за гумово-технічні вироби. Фірма контролюється британською фірмою "Конформіті інвест лімітед". До квітня 2011 року протягом чотирьох років директором британської фірми була Яна Михайлівна Курбатова, також відома як співробітник управління справами "Укрзалізниці".

ТОВ "НВП "Електромашина" отримає 18,53 млн грн. за запчастини до колійних машин. За даними ЗМІ, ця фірма-посередник представляє в Україні продукцію російських виробників.

Також підряди "Укрзалізниці" отримали державні підприємства "Дарницький вагоноремонтний завод" (6,96 млн грн.), "Стрийський вагоноремонтний завод" (11,77 млн грн.), "Український державний центр по експлуатації спеціалізованих вагонів" (36,68 млн грн.).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...