Яценюк каже, що його не кличуть в міліцію з вагомої причини

Четвер, 1 вересня 2011, 21:17

Влада розуміє, що викликом лідера партії "Фронт змін" Арсенія Яценюка до міліції, у справі про події в Києві 24 серпня, зміцнить його партію у статусі опозиції.

Таку думку озвучив Яценюк на прес-конференції в Донецьку, повідомляє УНІАН.

"Я ось сиджу і думаю, хто це сидить і розподіляє, кого запрошувати до міліції, а кого не запрошувати... Тобто, вони розуміють, що запрошення мене до міліції означає наступне – зміцнення в статусі опозиції", - зазначає політик.

За його словами, зараз "відбувається селективне запрошення до міліції".

Лідер "Фронту змін" також повідомив, що опозиція вже оскаржує постанову про порушення кримінальної справи щодо тих подій, які сталися в центрі Києві 24 серпня.

"Ми оскаржили постанову про порушення кримінальної справи щодо масових безладів. Вчора відправили позов, його прийнято до розгляду. Ми подали позов до Печерського суду Києва", - повідомив депутат від НУНС.

Крім того, лідер "Фронту змін" зазначив, що ні його, ні політичну силу, яку він очолює, ніхто не інформував про судове рішення, що стосується заборони на проведення мітингів у Києві на День Незалежності.

"Я взагалі не знаю ні про яке судове рішення. Дійсно, не знаю. Тому що судове рішення пред`являється до виконання згідно із законам України про виконавчий супровід. Але на юридичну адресу офісу партії, на мою адресу, не надходило жодного рішення суду", - уточнив він.

Водночас, Яценюк зазначив, що якби судовий виконавець прийшов, "ми б однозначно опротестували ще б дії цього судового представника".

Як відомо, за фактами зіткнень 24 серпня міліція порушила кримінальну справу за ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу ("хуліганство"; передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років).

Останніми днями міліція активно викликає на допит учасників акції. Зокрема, було викликано заступника голови "Батьківщини" Олександра Турчинова, лідера партії "За Україну" В’ячеслава Кириленка та депутата Левка Лук’яненка.

Усього викликано 18 депутатів, а також громадських активістів і простих мітингувальників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування