Турчинова, Кириленка і Лук’яненка викликали на допит

Понеділок, 29 серпня 2011, 12:03

Міліція викликала на допит заступника голови "Батьківщини" Олександра Турчинова та НУНСівця В'ячеслава Кириленка в рамках розслідування справи про День незалежності.

Про це пише Комерсант-Україна з посиланням на джерела в МВС.

За даними співрозмовника, Турчинова викликано як свідка. Крім того, повістки для дачі свідчень отримали БЮТівець Володимир Яворівський та НУНСівець Олесь Доній.

Начальник прес-служби київської міліції Володимир Поліщук підтвердив інформацію про допит Турчинова.

"Турчинова буде викликано на допит поки в якості свідка як одного з організаторів цього заходу. Він віддавав накази мітингувальникам шикуватися в колони і йти на Банкову, порушуючи рішення суду", - заявив він.

"І якщо порушники чекають, що в міліції з ними будуть говорити ніжно і лагідно, вони помиляються, це процесуальні дії, нехай будуть готові до неприємних запитань", - додав Поліщук.

Він також упевнений, що намір депутатів у свою чергу подати до суду на міліцію "переходить всі межі".

"Такої толерантної міліції, як в Україні, немає в жодній країні світу. Їх б'ють, в них кидають пляшки, димові шашки, з них зривають каски, потім ще й вимагають порушити стосовно них кримінальні справи! Нехай депутати подивляться відеосюжети з Іспанії, Англії та інших європейських країн і порівняють дії працівників міліції по гуманності - там поліція діє набагато жорсткіше", - зазначив він.

Пізніше стало відомо про виклик на допит Левка Лук’яненка. Про це сказано у його заяві у відповідь на отриману повістку з’явитися до слідчого.

Лук’яненко наголосив, що "відповідальність за порушення громадського порядку лягає цілком і повністю на владу, яка організувала зіткнення з демонстрантами".

Лук’яненко також вимагає скасувати порушену кримінальну справу, провести службове розслідування про перевищення повноважень міліцією.

За словами БЮТівця Андрія Павловського, всього на допити викликають 18 депутатів, а також активістів та простих громадян, які були присутні на акціях 24 серпня.

Павловський також зазначив, що не ходив на допит, оскільки його викликали у суботу, в офіційний вихідний.

Як відомо, за фактами зіткнень 24 серпня міліція порушила кримінальну справу за ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу ("хуліганство"; передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News