Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Профспілки регіонала просять Януковича захистити їх від Пшонки

Понеділок, 12 вересня 2011, 17:12

Делегація профспілок залишила засідання Національної економічної ради при президенті України на знак протесту проти відмови включити до порядку денного питання про втручання Генпрокуратури в діяльність Федерації профспілок.

Про це УНІАН повідомили в медіа-центрі ФПУ.

У своєму повідомленні ФПУ відзначає, що Генпрокуратура впродовж останніх трьох місяців чинить систематичні перешкоди діяльності федерації та її організацій.

Профспілкова сторона Національної тристоронньої ради закликає урядову сторону і сторону роботодавців підтримати її пропозиції щодо необхідності термінового врегулювання ситуації навколо ФПУ за участю президента, прем`єр-міністра і генерального прокурора.

Як повідомляється на офіційному сайті Національної тристоронньої соціально-економічної ради, сьогодні мало відбутися пленарне засідання ради, на порядок денний якого виносилися питання про основні напрями держбюджету-2012 і врахування в ньому сторони профспілок і роботодавців, а також шляхи реформування системи оплати праці.

Влітку цього року прокуратура Києва порушила 6 кримінальних справ за фактами зловживань посадовцями Федерації профспілок України, до суду заявлено чотири позови про визнання незаконними угод про відчуження санаторно-курортних установ.

Водночас у ФПУ заявили, що Генеральна прокуратура незаконно втручається у внутрішньостатутну діяльність федерації та її членських організацій.

Як відомо, профспілки очолює регіонал Василь Хара.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування