Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європейські журналісти просять владу України дати колегам працювати

Понеділок, 12 вересня 2011, 23:53

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) та Європейська федерація журналістів висловлюють стурбованість загрозами свободі ЗМІ в Україні.

Про це йдеться в спільній заяві постійного доповідача зі свободи ЗМІ Комітету ПАРЄ з питань культури, науки та освіти Матса Йоханссона та президента Європейської федерації журналістів Арне Кьоніґ.

"Ми дуже стурбовані загрозами свободі ЗМІ в Україні, яка головує в Комітеті міністрів Ради Європи у час складних національних політичних викликів. Для демократії важливо, щоб незалежні медіа могли вільно висвітлювати політичну кризу", - цитує заяву "Телекритика".

"Безкарність за напади на журналістів і медіа підриває демократію та верховенство закону. Національна безпека не повинна використовуватися як привід для того, щоб змусити мовчати політично критичні медіа", - зазначають підписанти.

На думку представників міжнародної спільноти, неприйнятним є те, що правоохоронні органи досі не змогли пролити світло на зникнення Василя Климентьєва рік тому.

А той факт, що судовий процес щодо вбивства Георгія Ґонґадзе проходить у закритому режимі, "ставить виклик праву громадськості на інформацію з цього питання, що становить суспільний інтерес", наголошують у ПАРЄ.

Тому Йоханссон і Кьоніґ закликають компетентні органи влади в Україні забезпечити можливість вільного поширення в українських медіа незалежної і правдивої інформації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування