Депутатів не пустили у СІЗО до Тимошенко і Луценка

Вівторок, 13 вересня 2011, 15:18

Народні депутати не змогли зустрітися з Юлією Тимошенко та Юрієм Луценком у Лук’янівському СІЗО.

Як сказав депутат Сергій Соболєв, суд відмовив їм у наданні відповідного дозволу, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Суд відмовив у допуску, хоча зараз у суді вже стадія судових дебатів і Тимошенко не може впливати ні на слідство, ні на свідків", - сказав він.

Соболєв назвав такі дії суду неправомірними, оскільки, за його словами, перш ніж оголошувати таку довгу перерву (з 12 до 27 вересня), суд мав розглянути клопотання про зміну запобіжного заходу.

Водночас, депутат повідомив, що група нардепів – окрім Соболєва ще Остап Семерак, Руслан Князевич та Арсеній Яценюк – з дозволу керівництва Лук’янівського СІЗО змогли ознайомитися з умовами утримання громадян.

За словами Соболєва, "ці умови жахливі".

Зокрема, зазначив він, людям не надаються медичні послуги належної якості, годують неякісною їжею, камери переповнені – у камерах, розрахованих на 2 людини, знаходиться по 5-6 осіб, серед яких є хворі на відкриту форму туберкульозу.

Соболєв повідомив, що опозиція в терміновому порядку ініціюватиме в парламенті ухвалення законів, які допоможуть вирішити питання надання належної медичної допомоги людям, які утримуються під вартою.

На думку депутата, необхідно законодавчо передбачити, щоб до громадян, які знаходяться у СІЗО, безперешкодно допускали лікарів, яким вони довіряють, "щоб життя людини не ставилося під загрозу".

"Лише декриміналізація статей, яким немає аналогу у демократичних країнах, дозволить вже сьогодні випустити з СІЗО як мінімум третину людей", - заявив Соболєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування