Адвокати Тимошенко просять поновити слідство

Середа, 14 вересня 2011, 11:51

Захист Юлії Тимошенко вимагає відновлення стадії судового слідства у справі.

Як повідомив на прес-конференції адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк, відповідне клопотання зареєстроване в середу в канцелярії Печерського райсуду.

На думку захисту, оголошуючи про завершення цієї стадії 8 вересня, суддя Родіон Кірєєв "свідомо чи несвідомо припустився низки помилок", не дослідивши певні долучені до справи матеріали, які виправдовують Тимошенко.

Зокрема, йдеться про доручення Тимошенко тодішньому міністру ПЕК Юрію Продану, надані нею разом з директивами 19.01.09, фінансова звітність НАК "Нафтогаз" за 2009 рік та інші документи стосовно наявності та розміру збитків, нібито завданих Тимошенко.

"Захист звернувся до суду з проханням відновити судове слідство і оголосити всі документи, оскільки в іншому разі ми не матимемо права посилатися на них у дебатах і просити виправдувального вироку для Юлії Тимошенко", - зазначив Плахотнюк.

Адвокат додав, якщо суд відмовить захисту в клопотанні, "це буде зайве підтвердження того, що в цьому процесі нікому не потрібна об’єктивність".

"Якщо ж клопотання буде задоволено, то захист обов’язково ставитиме питання про зміну запобіжного заходу для Тимошенко", - повідомив Плахотнюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування