Генсек Ради Європи передасть жорсткі слова щодо Тимошенко

Середа, 14 вересня 2011, 11:51

Генсек Ради Європи Торбйорн Ягленд планує порушити питання суду проти Юлії Тимошенко під час візиту в Україну 16-17 вересня.

Про це він заявив в інтерв’ю УНІАН.

"Оскільки я зустрічаюся з міністром закордонних справ України, я продовжу це обговорення з ним. Я поінформую його про стурбованість, яку я помітив в Комітеті міністрів, і яку висловили ряд країн-членів Ради Європи щодо судового процесу проти Юлії Тимошенко", - сказав він.

За словами керівника Ради Європи, ця стурбованість стосується можливої вибірковості правосуддя в Україні. Як повідомив Ягленд, він планує поінформувати українську владу про очікування на чесний процес.

"І все це я передам, тому що це було дуже жорстко висловлено на Комітеті міністрів", - наголосив він.

Водночас Ягленд відмовився називати окремі країни, які жорстко висловилися щодо суду проти Тимошенко: "Однак це дуже поширена стурбованість серед країн-членів. І ц я стурбованість стосується вибіркового правосуддя – лише проти представників опозиції".

"Є ще певні проблеми, які стосуються як того, що ми вже обговорили, я маю на увазі виборчий кодекс, кримінальний кодекс, Конституція, але також є триваючі скарги на те, що свобода слова перебуває під тиском", - додав генеральний секретар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News