Представник ОБСЄ ще більше розхвилювався через Тимошенко

Середа, 14 вересня 2011, 14:38

Президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ Петрос Ефтіміу стурбований справою проти Юлії Тимошенко ще більше, ніж на початку серпня.

Про це він заявив у середу у Києві під час зустрічі з представниками української опозиції, яка відбулася після його зустрічі зі спікером Володимиром Литвиним.

"Я зробив свою заяву щодо справи Юлії Тимошенко ще на початку серпня, але, на жаль, зараз ситуація викликає ще більше занепокоєння", - сказав він, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Президент ПА ОБСЄ повідомив, що порушував це питання під час зустрічі з головою Верховної Ради Володимиром Литвиним та буде обговорювати справу Тимошенко під час подальших зустрічей із українською владою.

А член української постійної делегації в ОБСЄ, віце-президент ПА ОБСЄ Олег Білорус сказав, що Ефтіміу сподівається, що його розмови з керівництвом України можуть сприяти політичному розв’язанню кризової ситуації.

За словами Білоруса, учасники зустрічі резюмували, що "якщо ситуація не зміниться, то вона стає небезпечною, особливо перед новими парламентськими виборами, оскільки України не потрібна нова політична війна".

Серед іншого, було зазначено, що без участі Юлії Тимошенко парламентські вибори не можуть бути визнані вільними, прозорими та такими, що відповідають демократичним стандартам – стандартам ОБСЄ, сказано в повідомленні.

У свою чергу, заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв повідомив:

"Пропозиції президента ПА ОБСЄ співпадають з нашим баченням щодо того, що є один реальний шлях, як вийти з кризи – це декриміналізація політичних статей Кримінального кодексу. Це єдиний спосіб припинити політичні переслідування лідерів опозиції".

Соболєв додав, що сторони дійшли згоди, що в Україні необхідно негайно реформувати судову систему та органи прокуратури згідно з принципами європейської демократії.

А депутат Сергій Шевчук додав, що ОБСЄ контролює діяльність влади в Україні.

"Якщо хтось з представників влади подумав, що для того, щоб заспокоїти міжнародну спільноту, досить зробити тривалу перерву в процесі над Тимошенко, і сподівався на те, що, можливо, потік критичних зауважень з усіх куточків світу зменшиться, то ці сподівання даремні", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News