Скандальний музей хочуть знищити під виглядом передачі?

Середа, 14 вересня 2011, 20:56

Колектив музею "Тюрма на Лонцького" закликає владу після перепідпорядкування музею зберегти за ним усі приміщення.

Про це йдеться повідомлені Центру досліджень визвольного руху, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, колектив музею про чергове доручення президента Віктора Януковича щодо передачі закладу зі сфери управління СБУ до Міністерства культури дізнався із засобів масової інформації.

Працівники музею позитивно сприймають перехід до сфери управління Мінкульту, адже ще з часу заснування меморіалу мова йшла про передачу його Українському інституту національної пам’яті (наразі вже практично ліквідованому).

Працівники "Тюрми на Лонцького" сподіваються, що цього року доручення президента буде виконане, на відміну від невтіленого минулорічного.

Проте колектив музею висловлює занепокоєння щодо механізмів передачі установи у підпорядкування Мінкульту.

"Юридично музей досі орендує приміщення в’язниці (експозиційне) та робочі кімнати в СБУ, хоча нам повинні були передати їх на баланс ще в 2009 році", - сказав директор Руслан Забілий.

"Відповідно ми вкотре звертатимемося з вимогою здійснити передачу Національного музею разом із цими приміщеннями", - додав він.

"В іншому випадку ми розцінюватимемо процес передачі як фактичну спробу ліквідації унікального Національного музею, який має лише два аналоги в Європі", - підкреслив історик.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування