Янукович розповів про амбіції України

П'ятниця, 16 вересня 2011, 10:30

Україна має всі умови, щоб стати регіональним лідером Східної Європи, заявляє президент Віктор Янукович.

"Але ця мета буде досягнута лише у випадку успішного проведення модернізації країни та поглибленої співпраці з нашими стратегічними партнерами. І цей рух у майбутнє має бути зустрічним", - сказав він на 8-й Ялтинській щорічній зустрічі.

За словами Януковича, "кардинальні зміни у балансі провідних центрів впливу на міжнародній арені вимагають дійсно переосмислення перспектив розвитку України та пошуку нею свого місця у світовому співтоваристві".

"Тому нам потрібен постійний і серйозний діалог про наше спільне майбутнє. У сучасних умовах Україна позиціонує себе як демократична європейська держава, що має відповідні інтереси та можливості і прагне посісти гідне місце у світі", - сказав він.

Янукович також заявив, що "ресурсні війни, обмеження в доступі до інвестиційних центрів та передових технологій, політичний лобізм суто торговельних інтересів суттєво впливають на проведення успішних національних політик країн, що в умовах кризи намагаються провести реформи та модернізувати своє суспільство".

"Україна – саме серед тих країн, що виявили сьогодні намір вийти з кризи оновленими і сильними. Чи підтримають ці зусилля наші партнери, як то кажуть, не на словах, а на ділі? Чи погодяться Захід і Схід з фактом появи сильного гравця в центрі Євро-Азійського континенту? Розраховую на відвертість і в обговоренні цього непростого питання", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування