Колеснікову не сподобався бюджет

П'ятниця, 16 вересня 2011, 15:52

Віце-прем'єр Борис Колесніков серйозно розкритикував запропонований Міністерством фінансів проект державного бюджету на 2012 рік, внесений у парламент.

"Звичайно, я незадоволений, і це буде предмет окремої розмови з міністром фінансів", - сказав він журналістам у п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це буде предметна дискусія окремо з міністром фінансів, а також з нашою фракцією в парламенті. Ніяких підкилимних речей не буде, буде відкрита чесна розмова", - запевнив він.

Колесніков відзначив, що в бюджеті не враховані потреби великих українських міст у проектуванні будівництва метрополітену.

Я думаю, Мінфін нікуди не дінеться і дасть гарантії по Дніпропетровському метрополітену і по проектуванню Донецького метрополітену, так само як Київському і Харківському, відкритим способом" - вважає віце-прем'єр.

Він підкреслив важливість надання державних гарантій під покупку тренажерів для студентів авіаційних вузів.

"Інакше виходить, що в авіаційних вузах Міністерство освіти готує нам кого завгодно, тільки не льотчиків і стюардес", - обурився віце прем'єр.

Колесніков також назвав "огидним" адміністрування Мінфіном акцизу на паливо.

"Третя частина палива продається контрабандним, по суті справи бандитським шляхом. Я думаю, президент збере усіх по паливному акцизу", - підкреслив він.

Як повідомлялося, уряд України 15 вересня  увечері вніс у Верховну Раду проект державного бюджету на 2012 рік з доходами 337,56 млрд грн і дефіцитом 24,13 млрд грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування