Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович стурбований, що у СІЗО забагато людей

П'ятниця, 16 вересня 2011, 16:20

Президент Віктор Янукович просить правоохоронні органи розібратись в причинах великої кількості ув'язнених.

Відповідного листа він направив головам правоохоронних органів України та органам суддівської влади, повідомив заступник голови адміністрації президента Андрій Портнов на брифінгу.

За його словами, лист направлений Генпрокурору, голові СБУ, Міністру внутрішніх справ, голові Державної податкової служби, голові Ради суддів та голові Ради загальних суддів.

"В листі президент висловив своє занепокоєння кількістю осіб в Україні, що утримуються під вартою. Глава держави зазначив, що однією з головних причин такого стану є недодержання розумних строків слідства та розгляду судами кримінальних справ", - розповів Портнов.

За його словами, в листі Янукович також зазначив, що судами не завжди витримується виважений підхід до обрання міри запобіжного заходу на останніх стадіях досудового слідства і попри низки визначених законодавством заходів майже кожна п’ята особа, яка обвинувачується у вчиненні злочину тримається під вартою.

В листі голови держави також вказується, що на сьогодні в СІЗО тримається майже 19 тисяч заарештованих осіб, кримінальні справи яких перебувають на розгляді суду.

За словами Портнова, це 48% від загальної чисельності. З них понад 1300 тримаються під вартою більше ніж 1.5 року з порушенням термінів, визначених Кримінально-процесуальним кодексом.

"Президент звертає увагу, що ці порушення постійно привертають увагу міжнародних правозахисних організацій", - зазначив Портнов.

"З метою усунення порушення конституційних прав громадян, що тримаються під вартою, президент запропонував вжити негайних заходів. Крім того президент звернувся до Ради судів України та Ради загальних судів України щодо можливого ініціювання спільного засідання цих органів із залученням громадських організацій з метою виправлення ситуації", - заявив Портнов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...