Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Переможці виборів у Латвії стануть опозицією

Неділя, 18 вересня 2011, 10:34

На позачергових парламентських виборах у Латвії лідирує об'єднання "Центр згоди".

За даними двох екзитполів, "Центр згоди" набирає близько 29% голосів, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Об'єднання виступає на захист прав російськомовного населення країни. Однак, скоріше за все, воно не стане партією влади.

За ним ідуть блок "Єдність" і Партія реформ Затлерса (керівник екс-президент Валдіс Затлерс), що набирають приблизно 20% голосів.

Лідери обох партій, які разом можуть отримати близько 45 мандатів у 100-місному парламенті, вже заявили, що в неділю почнуть переговори про формування уряду.

Таким чином "Центр згоди" займе в парламенті місце опозиції.

Для отримання парламентської більшості двом партіям, можливо, доведеться запросити до своїх лав одну з трьох партій, які, як очікується, подолають 5-відсотковий бар'єр.

Це Партія зелених, Союз фермерів, які, згідно екзитполів набирають по 11-12%, і націоналістичний рух Національний альянс, який, можливо, набере 13-16%.

28 травня екс-президент країни Валдіс Затлерс вперше скористався конституційним правом і ініціював розпуск сейму, 23 червня громадяни Латвії підтримали рішення екс-президента на референдумі.

Сам Затлерс, який після своєї історичної ініціативи не був затверджений парламентом на другий президентський термін, створив власну партію - Партію реформ Затлерса.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування