Сину Януковича віддадуть під забудову київський "Гідропарк"?

Понеділок, 19 вересня 2011, 12:19

Власники закладів у "Гідропарку" впевнені, що масове знесення розважальних об'єктів відбувається для того, щоб "зачистити територію для сина президента України".

Про це йдеться в статті "Деловой столицы", пише Zn.ua.

За даними газети, вже у жовтні поточного року Київрада може дати зелене світло на забудову Гідропарку.

"Уже всім ясно, що незабаром дійде черга і до закладів, розташованих у капітальних спорудах. Не знесуть тільки ті будівлі, власники яких віддадуть не менше 50% частки в своєму бізнесі людям при владі. Ходять чутки, що територією Гідропарку зацікавився син президента України Віктора Януковича, який збирається її забудувати", - повідомили бізнесмени "Гідропарку".

Джерело видання у КМДА повідомило, що замовлення на розчищення острова від дрібних комерсантів дійсно виходить прямо з адміністрації президента.

У КП "Плесо" підтвердили, що зараз масово розривають з підприємцями договори на благоустрій території і чекають розпоряджень щодо подальших дій.

Протягом останнього місяця на території Гідропарку було знесено близько 50 тимчасових споруд, в яких розташовувалися кафе, ресторани, дискотеки та інші розважальні заклади. Демонтаж проводився за приписом міської прокуратури.

Постраждалі від дій влади заявляють, що ні повідомлень про можливість демонтажу, ні схеми легалізації конструкцій не надали.

В останні роки підприємцям нав'язали договори про благоустрій території, які, як з'ясувалося, не мають жодної юридичної сили.

"За цими угодами бізнесмени платили КП "Плесо" з кожного закладу по 3 000 грн. на місяць. А в результаті людей вигнали зі своїх робочих місць руками прокуратури. Тільки в мене знесли чотири кафе, навіть не видавши розпорядження на демонтаж", - сказала голова Асоціації з захисту прав підприємців та найманих працівників Гідропарку Наталія Папсуй.

Деякі торговці запевняють, що ордер на розміщення МАФ від Головархітектури можна отримати за 30 000 грн., але і цей документ дає сумнівну гарантію збереження бізнесу терміном усього на півроку.

Як відомо, старший син Януковича Олександр є президентом будівельної корпорації "Менеджмент Ассетс Компані" (МАКО).

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування