Тюремники: біля Тимошенко туберкульозних немає

Понеділок, 19 вересня 2011, 20:17

Камера екс-прем'єра Юлії Тимошенко не знаходиться поряд з медичною частиною Київського СІЗО.

Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

Як відомо, раніше захисник Тимошенко, депутат від БЮТ Сергій Власенко повідомив, що через стіну від камери, в якій утримується екс-прем'єр, знаходиться медична частина Київського СІЗО, в якій перебувають люди з відкритою формою туберкульозу.

В прес-службі повідомили, що "ця інформація є неправдивою".

"Так, приміщення медико-санітарної частини Київського СІЗО розташовано на значній відстані від камери, де утримується Тимошенко, і в окремому закритому приміщенні", - йдеться в повідомленні.

"Тому будь-які припущення про можливість захворювання Тимошенко туберкульозом від інших хворих ув’язнених є надуманим. Більше того, при виявленні ув’язнених з активною формою туберкульозу, крім переведення їх персоналом установи до медичної частини, хворі відразу поміщаються до спеціалізованого медичного ізолятора, що унеможливлює передачу захворювання іншим особам", - додали в службі.

Крім того, повідомляється, що 17 вересня 2011 року, згідно дозволу Печерського райсуду Києва від 15 вересня, Тимошенко отримала усну консультацію фахівців МОЗ України щодо стану її здоров’я.

"Від більш детального огляду і обстеження членами комісії ув’язнена відмовилась", - повідомили в прес-службі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування