Діденко покаявся, що підписав угоди через директиви Тимошенко

П'ятниця, 2 вересня 2011, 14:00

Ігор Діденко жалкує про підписання газових угод за вказівкою Юлії Тимошенко.

Про це колишній перший заступник голови НАК "Нафтогаз України" заявив на останньому судовому засіданні.

Діденко також заявив, що якби знав, що директиви КМУ були прийняті одноосібно тодішнім прем’єр-міністром Юлією Тимошенко – ніколи б не виконував їх.

Цю інформацію підтвердив адвокат підсудного Ігор Степанов.

За словами захисника, під час дебатів у суді 31 серпня Діденко зазначив: "Я б ніколи не підписав договори, які я підписав, і не виніс би їх на розгляд правління, якби я тільки знав, що директиви, які зобов’язують мене підписати ці договори, були прийняті одноосібно Тимошенко, а не були прийняті колегіально органом Кабінету міністрів України".

"Коли мені їх показали, я абсолютно був впевнений що це були директиви Кабміну, а не особисто Тимошенко. Тому я дуже жалкую про те, що я змушений був виконувати при прийнятті своїх рішень одноосібні вказівки тодішнього прем’єр-міністра", - сказав екс-голова "Нафтогазу", повідомляє УНІАН.

Степанов припускає, що вирок його підзахисному може бути оголошений уже в понеділок, 5 вересня.

"У судовому засіданні (31 серпня) завершилися дебати сторін, і суддя пішла в дорадчу кімнату. Попередній час оголошення вироку був призначений на понеділок", - сказав він в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

За словами адвоката, це означає, що головуюча суддя Печерського райсуду Києва Оксана Царевич "має встигнути його (вирок) до понеділка написати".

"Але вона ж не називає точну дату, вона називає орієнтовний час", - зазначив Степанов.

Нагадаємо, у вівторок представники прокуратури виступили за зміну статті обвинувачення на більш м’яку для колишнього першого заступника глави "Нафтогазу України" Ігоря Діденка.

Обвинувачення було перекваліфіковано з ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) на частину 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем).

Як відомо, СБУ у жовтні 2010 року завершила досудове слідство у кримінальній справі про законність розмитнення у 2009 році 11 мільярдів кубометрів газу, про належність якого сперечалася компанія "РосУкрЕнерго".

Цю справу було порушено після того, як 8 червня 2010 року Арбітражний інститут Торговельної палати Стокгольма (Швеція) зобов`язав "Нафтогаз України" повернути "РосУкрЕнерго" газ. Крім того, суд зобов’язав НАК надати додатковий обсяг газу в розмірі 1,1 мільярд кубометрів як неустойку за порушення умов контракту.

У цій справі проходять екс-голова Держмитслужби Анатолій Макаренко, Діденко та екс-начальник відділу Київської регіональної митниці Тарас Шепітько.

Однак 25 липня Печерський райсуд виділив в окреме провадження кримінальну справу проти Діденка за підозрою в розтраті чужого майна в особливо великих розмірах.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News