Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Афганці впевнені, що під Радою були провокатори

Вівторок, 20 вересня 2011, 22:02

Глава Спілки ветеранів Афганістану України Сергій Червонописький не виключає, що в акції протесту під будівлею Верховної Ради могли брати участь провокатори.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ТВі.

"Нас попереджали ще вчора, що будуть провокації... У нас самих і думки не було. Ми завжди проводили свої акції цивілізовано, організовано. Ми у відчаї і не знаємо, хто спровокував таку ситуацію", - повідомив Червонописький.

Зокрема, він зазначив, що ветерани Афганістану ніколи не вживають спиртного, виходячи на акцію протесту, тоді як серед учасників мітингу під стінами парламенту були нетверезі люди.

Він також припустив, що на настрої протестуючих могли вплинути і помилки влади, яка намагалася не випустити автобуси з афганцями з інших регіонів України.

У той же час присутній в ефірі народний депутат від Партії регіонів Валерій Бондик переконаний, що спроби прорватися в будівлю Ради були спровоковані провокаторами з Блоку Юлії Тимошенко.

"Це провокатори, у яких офіси в БЮТ", - обурився Бондик.


Він звернув увагу на те, що у Спілки ветеранів Афганістану України є свій прапор, проте "проплачені" молоді хлопці, які затіяли бійку з міліцією, йшли під зовсім іншими прапорами.

Бондик також пообіцяв, що правоохоронні органи не будуть затримувати учасників акції, які ні в чому не винні.

У свою чергу представник руху "Ніхто, крім нас" Борис Новожилов, який також брав участь в акції під Радою, в ефірі 5 каналу зазначив, що планового захоплення підступів до Ради не планувалося.

"Те, що люди кинулися до будівлі Верховної Ради - це була спонтанна акція", - запевняє він.

"На площі перебувало понад 2 тисячі людей, які пройшли спецназ, які пройшли війну. Якщо б це було сплановано, це було б інакше", - підкреслив Новожилов.

"Жодне людське життя не варто жодних законів і не варто ніяких депутатів - це наш принцип, тому ми на силові рішення, ніколи не підемо", - додав активіст.

Він зазначив, що принцип організації "виходити, виражати протест, змушувати владу приймати правильні рішення".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування