Європа сподівається, що опозицію пустять на вибори

Четвер, 22 вересня 2011, 18:53

ПАРЄ висловлює надію, що в ході реформи виборчої системи в Україні будуть враховані пропозиції Ради Європи зокрема, що стосуються забезпечення прав опозиції.

Про це заявила співдоповідачка моніторингового комітету ПАРЄ Майліс Репс у четвер в Сімферополі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми сподіваємося, що всі питання, пов'язані реформою виборчої системи і новим законом (про вибори народних депутатів) будуть вирішені в процесі діалогу, і що не буде ніякого нав'язування з боку правлячої коаліції", - сказала вона.

Репс нагадала, що Рада Європи надала свої початкові коментарі щодо проекту закону про вибори народних депутатів.

"Ми щиро сподіваємося, що на наступному етапі, коли законопроект опиниться в парламенті, пропозиції Ради Європи будуть прийняті до відома та в законопроект будуть внесені відповідні зміни для того, щоб в наступному парламенті були представлені всі групи українського електорату і щоб парламент дійсно мав представницький характер", - сказала вона.

Співдоповідачки моніторингового комітету ПАРЄ Репс та Маріетта де-Пурбе-Лундін перебували з дводенним візитом до Криму для вивчення питань, що стосуються регіонального розвитку та місцевого самоврядування, а також адміністративної реформи.

Крім того, вони вивчали проблемні питання нацменшин і міжетнічні відносини в автономії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News