Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На модернізацію труби може знадобитися 5 мільярдів

Четвер, 22 вересня 2011, 19:43

Обсяг необхідних інвестицій у реконструкцію і модернізацію пріоритетних об'єктів газотранспортної системи Україна може скласти близько 5,3 мільярдів доларів.

Про це повідомив заступник глави правління НАК "Нафтогаз Україна" Вадим Чупрун в ході спеціалізованої міжнародної виставки "Енергетика в промисловості України" в Києві в четвер.

За його словами, такий обсяг інвестицій планується освоїти протягом семи років, але по ходу реалізації проектів терміни можуть бути скорочені.

Чупрун повідомив про триваючі переговори з міжнародними компаніями про фінансування та умови їх участі в проекті.

"Від міжнародних компаній вже надійшов ряд пропозицій про співпрацю. Як тільки буде завершена підготовка необхідних документів, усі зацікавлені компанії зможуть взяти участь в реалізації проекту на тендерній основі", - цитує чиновника "Інтерфакс-Україна".

Чупрун також нагадав, що міжнародні банки визначаться з механізмом надання засобів після надання консалтинговою компанією Mott MacDonald звіту про проект модернізації української ГТС.

"Ми прийняли буквально три дні тому черговий проміжний звіт цієї компанії. Я думаю, в кінці жовтня ми приймемо заключний звіт і приступимо до реалізації цього проекту більш конкретно", - додав заступник глави держхолдингу.

Україна офіційно оголосила про старт модернізації ГТС влітку поточного року.

Першим етапом реконструкції української ГТС за участю міжнародних фінансових організацій стануть роботи з модернізації газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород.

Перший етап реконструкції української ділянки газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород розрахований на три роки.

Загальний обсяг інвестицій в перший етап складе 538,87 мільйонів доларів, у тому числі власні кошти "Нафтогазу Україна" - 230,87 мільйонів доларів, кредитні кошти - 308 мільйонів доларів (по 154 мільйони від ЄБРР і ЄІБ).

Міністерство енергетики та вугільної промисловості у липні 2010 року оцінило необхідність в інвестиціях на модернізацію української ГТС в 6,5 мільярди доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування