ЛИТВИН ВИГНАВ МІНІСТРІВ ІЗ РАДИ

П'ятниця, 23 вересня 2011, 10:15

Спікер Володимир Литвин відмовився проводити у п’ятницю годину запитань до уряду через відсутність значної частини міністрів у сесійній залі.

На початку засідання Литвин нагадав, що, згідно з законом про Кабмін і про регламент Верховної Ради на годині запитань до уряду повинні бути присутні всі члени Кабінету міністрів за винятком відсутніх з поважних причин.

"Разом з тим увійшло у практику фактичне ігнорування години запитань до уряду, що сьогодні є наочним підтвердженням. Крім того, ми спостерігаємо таку картину, що під час доповіді урядових законопроектів, як правило, приходять заступники, а потім ці заступники передоручають своїм заступникам, а на засідання комітету у кращому випадку – керівники департаментів", - сказав спікер.

При цьому він зазначив, що календарний план заздалегідь відомий членам Кабінету міністрів.

"Тому я вважаю, що сьогодні в нас немає підстав для проведення години запитань до уряду. Наступний пленарний тиждень я запропонував жодного урядового законопроекту не ставити на розгляд до того часу, поки ми не налагодимо співпрацю", - заявив Литвин.

"Верховна Рада і так працює на підхваті, у день внесення законопроектів їх розглядає. Але ігнорування Верховної Ради – це не той приклад і шлях, яким має йти Кабінет міністрів", - обурився він.

На незадоволені вигуки з урядової ложі, зокрема, віце-прем’єра Бориса Колеснікова, Литвин відповів:

"Заспокойтеся!".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...