У центрі Києва – знову сутички між міліцією і студентами

П'ятниця, 23 вересня 2011, 11:40

У центрi Києва на Михайлiвськiй площi вiдбулися сутички мiж активiстами студентської органiзацiї "Пряма дiя" та мiлiцiєю.

Студенти, яких мiлiцiонери заблокували на початку вулицi Трьохсвятительської, несподiвано зiрвалися з мiсця й побiгли Михайлiвською площею у бiк Дипломатичної академії, повідомляє "Iнтерфакс-Україна".

Пiсля цього їх оточили спiвробiтники мiлiцiї й спецпiдроздiлу "Беркут".

Раніше група активiстiв студентської органiзацiї "Пряма дiя", що протестують проти полiтики мiнiстра освiти Дмитра Табачника, попрямувала колоною з Михайлiвської площi в Києвi у бiк Європейської площi.

Близько 50 людей органiзованою колоною рушили з Михайлiвської площi, на якiй їм згiдно з рiшенням суду не дозволено проводити в п'ятницю цю акцiю, Трьохсвятительською вулицею у бiк Європейської площi.

Спiвробiтники мiлiцiї заблокували їм шлях цiєю вулицею недалеко вiд центрального входу до Михайлiвського собору, пiсля чого колона зупинилася.

Студенти стояли навпроти мiлiцiонерiв iз прапорами i транспарантами та скандували гасла: "Студенти всього свiту за вiльну освiту", "Ви нам корупцiю - ми вам революцiю", "Геть ментовське свавiлля".

 
Фото з Facebook Олександра Арагата

Як розповiв голова органiзацiї "КУПР" Сергiй Мельниченко, близько 50 людей перебували також бiля Києво-Могилянської академiї з транспарантами "Геть українофоба Табачника!".

За його словами, студенти намагалися встановити намети, проте мiлiцiя не дозволила їм це зробити.

Водночас в управлiннi зi зв'язкiв iз громадськiстю ГУ МВС України в Києвi заявили, що молодi люди мають проводити акцiї, проте на встановлення наметiв має бути вiдповiдний дозвiл вiд мiської влади.

"Тобто, якщо не буде спроб з боку учасникiв акцiї встановити намети, якi розцiнюються як малi архiтектурнi форми, то правоохоронцi не застосовуватимуть нiяких дiй до учасникiв акцiй, якi не порушують правопорядок", - розповiли в главку.

У міліції також зазначили, що поки що всi акцiї вiдбуваються спокiйно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News