Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція: в Києві мітингували в основному не студенти

П'ятниця, 23 вересня 2011, 18:29

Серед учасників акції протесту проти політики Міносвіти в Києві було не більше 30% студентів.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на столичну міліцію.

Вранці 23 вересня близько 100 осіб, незважаючи на заборону суду, зібралися на Михайлівській площі з наміром провести мітинг.

Серед мітингувальників міліція помітила близько 20 осіб, відомих як ультрас - футбольні хулігани - одного з футбольних клубів столиці.

Між організаторами акції і міліцією була досягнута домовленість про мирну, без порушення громадського порядку, ходу учасників по вулиці Трьохсвятительській до Європейської площі, де проведення масових акцій судом не було заборонено.

За даними міліції, під час переговорів група мітингувальників, серед яких були ультрас, зробила спробу прорватися в бік Михайлівській площі, але це було припинено правоохоронцями.

"Ці дії були припинені міліцією. Інформація деяких інтернет-видань про бійки і затримання учасників не відповідають дійсності", - йдеться в повідомленні.

Близько 12:30 учасники акції, за даними міліції, покинули своє місце біля Михайлівської площі і попрямували до Європейської площі.

У повідомленні також наголошується, що серед доставлених міліцією у відділення 4 учасників акції від 22 вересня, студентом виявився лише один, а решта формально не мали певного роду занять.

Як відомо, 22 вересня також відбувалися зіткнення між студентами і "Беркутом" на Михайлівській і Софіївській площах.

При цьому декілька студентів були затримані, але пізніше їх відпустили. У свою чергу вони заявили про побиття в міліції.

23 вересня близько 100 студентів провели мітинг проти політики Міносвіти на Європейській площі, а 22 вересня близько 80 студентів - на Софійській площі.

В ході акції виникли сутички мітингувальників з міліцією, що заважала проведенню акції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...