"Регіони" вірять, що Янукович сам вмовить росіян

П'ятниця, 23 вересня 2011, 19:30

Президент України Віктор Янукович зможе досягти компромісу на переговорах з президентом Росії Дмитром Медведєвим, незважаючи на всі складнощі.

Таку думку озвучив глава парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов перед початком XII з`їзду російської партії влади "Єдина Росія" в Москві, повідомляє УНІАН.

"У нас президент достатньо підготовлений для того, щоб вести переговори на такому рівні", - сказав Єфремов, відповідаючи на запитання, чому Янукович буде один на переговорах з російським керівництвом.

"Я не думаю, що переговори будуть простими. Вони будуть складними, але зрештою керівники вийдуть на конструктив", – припустив депутат.

Він також зазначив, що в Москві в цей час перебуватиме перший віце-прем`єр Андрій Клюєв, і всі керівники, які знаходяться зараз у Москві, готові взяти участь у цих переговорах у разі потреби.

Єфремов переконаний, що сам факт проведення такої зустрічі свідчать про те, що відносини між Україною і РФ перебувають у конструктивній стадії розвитку.

"Триває діалог між керівниками держав, а те, що нам дісталася спадщина важка, - відомо всім. Треба знайти рішення, як цей спадок подолати", - сказав він.

За його словами, якби не було договору, підписаного 19 січня 2009 року і 15% обвалу ВВП, то ситуація в Україні була б інша.

"Україна сьогодні, на жаль, змушена платити за газ величезні суми за цим контрактом, вони перевищують ті, які платить Німеччина", - заявив Єфремов.

При цьому він підкреслив, що вартість транзиту газу з України в Німеччину становить 70 доларів за 1 тисячу кубометрів.

Тому, вважає політик, у президентів "є предмет для розмови".

У той же час Єфремов зазначив, що російському керівництву, маючи такий аргумент (договір 2009 року) в передвиборний період, "важко приймати рішення".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...