Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин впевнений, що за новим бюджетом можна жити

П'ятниця, 23 вересня 2011, 20:02

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що якби представлений проект бюджету на 2012 рік був виконаний на 100%, він дав би шанс країні.

Про це він заявив у п'ятницю в інтерв'ю телеканалу "Рада".

Говорячи про критику на адресу проекту бюджету з боку представників опозиції, Литвин погодився з тим, що підстав для неї вистачає, "бо ще ніколи не було досконалих, довершених бюджетів, які б не викликали нарікань".

"З іншого боку, простежується певний алогізм: дехто з представників опозиції називає проект бюджету занадто оптимістичним, кажучи, що його треба урізати десь на 50 мільярдів гривень, і в той же час стверджує, що він поганий", - зауважив спікер.

На його думку, проект держбюджету на 2012 рік Верховна Рада і Кабінет міністрів мають доопрацьовувати спільно.

"Я налаштований на те, щоб працювали всі комітети Верховної Ради, головним серед яких у цьому процесі є бюджетний комітет, а також урядовці і, зокрема, Міністерство фінансів", - наголосив Литвин.

За його словами, на цьому тижні під головуванням керівника парламенту було проведено нараду за участю представників уряду і голів обласних рад, де було обговорено проблему місцевих бюджетів.

"Ми передбачили, що в ході доопрацювання документу бюджетний комітет відвідають представники всіх областей для того, щоб подивитися, що планується у плані розвитку та видатків на кожну область", - повідомив спікер.

Литвин звернув увагу на те, що проектом державного бюджету на наступний рік заплановано "збільшення видатків практично в усіх сферах, передбачені паростки зростання країни".

Він висловив переконання в тому, що в бюджеті "повинен бути здоровий реалізм, щоб там не було популізму, того, що ніколи не буде реалізовано".

"В цьому плані, я думаю, в нас є можливості для роботи", - наголосив спікер.

Позитивним він вважає також те, що бюджетом передбачено створення фонду регіонального розвитку, "оскільки нам треба, окрім всього іншого, акумулювати кошти на випадок непередбачуваних подій, особливо з огляду на прогнози про нову хвилю світової кризи".

"Нам треба убезпечити країну і, як мінімум, не погіршити самопочуття людей", - заявив Литвин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування