Газпром не квапиться говорити конкретно про ціну

Понеділок, 26 вересня 2011, 12:26

Прогрес у переговорах з Україною по газу є, але говорити про конкретні цифри зарано.

Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер журналістам, коментуючи підсумки раунду переговорів з Україною по газу.

"Так, прогрес є, але говорити про якісь конкретні цифри й параметри сьогодні зарано. Скоріше доречно говорити про спільне бачення підходів до розгляду й вирішення питань газового співробітництва", - сказав він.

Міллер також заявив, що сторони домовилися про те, що чергова робоча зустріч із українською стороною відбудеться до кінця цього тижня.

У минулі вихідні глави двох країн Дмитро Медведєв Віктор Янукович за участі прем'єра РФ Володимира Путіна, за словами прес-секретаря президента РФ Наталі Тімакової, "досягли певних домовленостей".

У розвиток цих домовленостей Міллер і глава Міненерго України Юрій Бойко обговорили поточну ситуацію.

"За її підсумками глава "Газпрому" доповів президенту РФ, що в обговорюваних питаннях ставки транзиту газу на Україну досягнуто істотного прогресу, що дозволяє розраховувати на укладання відповідних домовленостей в інтересах обох сторін", - сказала Тімакова.

У свою чергу, у прес-службі українського президента повідомили, що ухвалено рішення про проведення в жовтні в Україні чергового засідання міждержавної україно-російської комісії.

Москва й Київ готують ще одну російсько-українську зустріч на вищому рівні. Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявляв, що чергова зустріч двох президентів відбудеться в Донецьку цієї осені за участю всіх голів прикордонних регіонів і регіонів, які тісно співробітничають між собою.

Україна заявляє про необхідність переглянути газові контракти, підписані в 2009 році екс-главою країни Юлією Тимошенко після чергової транзитної кризи.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News