Вибори голови Верховного суду заблокували

Понеділок, 26 вересня 2011, 13:30

Окружний адміністративний суд Києва заборонив проводити 30 вересня пленум Верховного суду з порядком денним про обрання нового голови Верховного суду.

Про це повідомляють джерела Української правди.

Ухвалу заборонити вибори голови Верховного суду винесено за позовом судді Верховного суду Миколи Пінчука, якого відряджено до Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Пінчук у позовних вимогах просить суд визнати протиправною бездіяльність пленуму Верховного суду від 16 вересня, який неповідомив його про пленум 30 вересня, де мають обирати голову Верховного суду.

Окрім того, Пінчук вимагає визнати протиправним рішення пленуму Верховного суду від 11 березня про недопущення Пінчука до участі в голосуванні за відставку Василя Онопенка.

Таким чином, Окружний адміністративний суд Києва за позовом Пінчука заборонив проведення пленуму 30 вересня до розгляду справи по суті.

За інформацією джерел, ухвала суду грає на руку судді Верховного суду Ігорю Самсіну. Він вважається головним конкурентом Василя Онопенка при обранні на посаду голови Верховного суду та користується підтримкою Андрій Портнова.

Як відомо, повноваження Василя Онопенка закінчуються 29 вересня. Пленум Верховного суду з порядком денним про вибори голови був призначений на 30 вересня.

Про перипетії, яка розгорнулася навколо крісла голови Верховного суду, читайте на Українській правді в статті:

Останній "головний біль" Банкової

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News