Афганці погрожують не пустити Кирила в Чернівці

Понеділок, 26 вересня 2011, 14:12

Воїни-афганці, чорнобильці, діти війни погрожують перекрити рух вулицею Руською у Чернівцях під час візиту предстоятеля Російської православної церкви Кирила.

Про це повідомив заступник голови Чернівецької міської організації "Спілка Чорнобиль" Манолій Желєзний, повідомляє УНІАН.

"У п’ятницю, 23 вересня, після прес-конференції воїнів-афганців до нас зателефонували та повідомили, що з нами хоче говорити заступник голови Чернівецької ОДА Георгій Галиць. Зустріч не відбулася. Проте сьогодні, 26 вересня, нам призначили зустріч з головою ОДА Михайлом Папієвим", - повідомив Желєзний.

На зустрічі з губернатором пільговики вимагатимуть закріпити у законі соціальні пільги незахищеним верствам населення. У разі відмови обіцяють мітинг.

Як відомо, 9 вересня Верховна Рада прийняла в першому читанні урядовий проект закону "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень" (№9127).

Цим законопроектом, по суті, скасовується ряд пільг для громадян, які постраждали від аварії на ЧАЕС. Також передбачається скасування пільг для громадян, які проживають на територіях радіоактивного забруднення, медичним і фармацевтичним працівникам, учасникам бойових дій і особам, прирівняних до них.

Крім того, законопроектом передбачено скорочення пільг для учасників війни і ветеранів праці, а також особам, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною.

20 вересня парламент мав розглянути цей законопроект у другому читанні та в цілому, але через протести воїнів-афганців, чорнобильців, дітей війни його розгляд відклали.

Візит Кирила у Чернівці запланований на 2 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News