Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист Тимошенко вже чекає відновлення слідства

Понеділок, 26 вересня 2011, 20:16

Печерський районний суд Києва у вівторок, 27 вересня, може відновити судове слідство у справі Юлії Тимошенко.

Таку думку озвучив адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він припустив, що головуючий суддя Родіон Кірєєв може на засіданні у вівторок оголосити рішення за зверненнями захисту про поновлення судового слідства.

За словами Плахотнюка, якщо судове слідство не буде відновлено, то, відповідно, ніякі клопотання, у тому числі і про запобіжний захід, розглянути бути не можуть, так як це не передбачено законодавством.

Говорячи про те, що за процедурою має бути на засіданні 27 вересня, адвокат сказав: "Будуть дебати або не будуть - це питання цікаве, я не можу нічого стверджувати, особливо після тривалої перерви в засіданнях".

Що стосується тривалості стадії дебатів, то, за словами Плахотнюка, вони можуть зайняти близько двох днів.

Адвокат екс-прем'єра Юрій Сухов, в свою чергу, не виключив, що суд відновить судове слідство.

"Процес став непрогнозованим. Ми очікуємо дебатів, готові до них. Але не виключено, що завтра відновлять судове слідство. Є велика ймовірність цього", - сказав він.

При цьому Сухов пояснив також, що суд повинен прийняти рішення відновити судове слідство за проханнями адвокатів.

Що стосується стану здоров'я екс-прем'єра, то, за словами Плахотнюка, воно покращилося, і у вівторок Тимошенко буде присутня на засіданні.

Сухов зауважив, що про істотне поліпшення стану здоров'я екс-прем'єра говорити не можна, так як вона знаходиться в умовах СІЗО, але із застуди Тимошенко "мовби видерлась".

Як повідомлялося, Генпрокуратура звинувачує Тимошенко у перевищенні службових повноважень при укладанні "газових контрактів" з Росією в 2009 році, чим державі було завдано збитків на суму понад 1,5 мільярдів гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування