Адвокати Луценка лякають суд прикладом Джарти

Вівторок, 27 вересня 2011, 12:24

Захисник Луценка Олексій Баганець виніс клопотання щодо госпіталізації екс-міністра Юрія Луценка до лікарні.

"Я виношу клопотання по госпіталізації Юрія Луценка у спеціалізовану медичну установу, як на це були налаштовані спеціалісти МОЗ", - повідомив адвокат.

Баганець зазначив, що Луценка варто перевести до Київської лікарні швидкої допомоги відповідно до чотирьох медичних висновків за травень-вересень 2011 року.

Водночас захисник Луценка Ігор Балик зазначив, що суд просто намагається позбутись відповідальності.

"Це перекладання відповідальності: суд каже, відповідає СІЗО, а в СІЗО кажуть, що не мають права відводити Луценка (у лікарню) без рішення суду. Тим часом, проблема загострюється", - наголосив захисник.

Дружина Луценка Ірина порівняла ситуацію з підсудним із долею прем’єра Криму Василя Джарти. За її словами, "більше року фахівці МОЗ діагностували у Джарти виразку шлунку, і таке неуважне ставлення призвело до того, що потім у нього виявили рак шлунку.

"Півтора місяці його немає. Це людина з близького оточення президента. У лікарів були сумніви, але вони не використали їх на користь хворого", - зазначила дружина.

За її словами, наразі у лікарів також є сумніви щодо здоров'я Луценка, і вони не можуть ні підтвердити, ні скасувати попередні діагнози.

За словами дружини, у Луценка є всі ознаки цирозу печінки.

Дружина зазначила, що лікарі рекомендували Луценку ставити крапельниці, але його навіть немає куди покласти в медичному відділенні.

"Про яку пункцію печінки може йти мова в СІЗО, де СНІД і сифіліс?" – наголосила дружина.

Проте Луценко вже не хоче нічого просити у суду.

"Мій захисник Ігор Фомін сказав, що ми просимо (про госпіталізацію). Я нічого просити не хочу. В довідці від 30 серпня чорним по білому написано, що мене потрібно госпіталізувати. Але прокурор вважає, що мене треба тримати тут, доки не здохну, і тоді можна буде поставити діагноз. Я вважаю, що все йде по спланованому владою плану", - підсумував Луценко.

Суд видалився до нарадчої кімнати.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування