"Газпром" нагадав Азарову, що угоди діють до 2019 року

Вівторок, 27 вересня 2011, 13:05

"Газпром" вiдкритий до пошуку компромiсiв, але до остаточного досягнення та оформлення домовленостей з Україною дiє довгостроковий контракт на перiод до 2019 року.

Про це заявив журналiстам глава "Газпрому" Олексiй Мiллер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Ранiше у вiвторок прем'єр-мiнiстр України Микола Азаров заявив, що вже з нового року країна почне отримувати iмпортний газ iз Росiї за новою цiною; змiниться i цiна транзиту газу до Європи.

Зi свого боку, вiдповiдаючи на запитання про переговори з Україною, Мiллер наголосив: "Контрольний пакет акцiй "Газпрому" належить державi, i ми реалiзуємо всi мiжурядовi домовленостi, але їх необхiдно довести до логiчного завершення i належним чином оформити".

"Наразi мiж "Газпромом" i "Нафтогазом" дiють контракти на транзит i на постачання газу до 2019 року, ми працюємо чiтко за цими контрактами, i жодних iнших документiв або угод на сьогоднi немає", - зауважив керiвник "Газпрому".

"Газпром" вiдкритий до дiалогу та пошуку компромiсiв. Ми цього тижня очiкуємо делегацiю України для проведення переговорiв", - повiдомив Мiллер.

На запитання про створення консорцiуму з управлiння ГТС України, Олексiй Мiллер заявив, що "ця iдея не належить до прiоритетних".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування