"Беркут" до тяжкого стану побив активіста

Вівторок, 27 вересня 2011, 21:31

Співробітники "Беркуту" жорстоко побили першого заступника глави правління "Коаліції Учасників Помаранчевоі Революціі" Петра Михайленка.

Про це повідомляє прес-служба громадської організації.

"Михайленко разом з іншими громадянами брав участь у мирному зібранні з вимогою припинити протиправне утримання під вартою Юлію Тимошенко. Учасники акції нікому не заважали, мирно стояли на тротуарі і гордо тримали Державні прапори України над головою", - зазначається в повідомленні.

"Раптом на мітингувальників напав загін спеціального призначення "Беркут". Людей, що тримали в руках жовто-блакитні стяги, брутально розкидували, жбурляли на асфальт, били", - заявили в КУПР.

"Михайленка і ще одного з учасників мітингу схопили і потягли в невідомому напрямку. Як повідомили очевидці, іншого активіста кілька разів вдарили і виштовхнули, а Михайленка оточили кільцем і почали бити руками і ногами", - повідомляє прес-служба.

"Помітивши, що на них звертають увагу перехожі, спецназівці затягли жертву у підворотню і продовжили катування. Били в голову, обличчя, груди, живіт, по ногах і руках", - уточнили в організації.

"Ну його на хрін. Ще здохне - а нам відповідати. Облишмо тут - і погнали!", - вигукнув хтось з офіцерів.

Михайленко спромігся витягти мобільний телефон, набрати номер друга і пояснити, де він лежить.

До підворотні прибігли глава організації Сергій Мельниченко, депутат Андрій Павловський, інші учасники мітингу.

"Петра нудило, він стогнав і блював кров'ю. Лице також було закривавлене. Викликали "швидку". Лікарі обережно занесли Михайленка до машини і відвезли до лікарні №17. Йому мають надати допомогу і встановити ступінь тяжкості нанесених тілесних ушкоджень. Попередній діагноз - множинна політравма, стан тяжкий", - заявили в КУПР.

Мельниченко просить вважати повідомлення прес-служби офіційною заявою про скоєння злочину і звертається до Генпрокуратури з проханням порущити кримінальну справу за цим фактом.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування