Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Єврокомісії нагадали, що так само стурбовані справою Тимошенко

Вівторок, 27 вересня 2011, 22:10

Повага демократичних принципів і верховенства права в Україні повинна залишатися основою для майбутніх відносин країни з Європою.

Про це заявила Верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон, виступаючи у вівторок в Страсбурзі в ході пленарного засідання Європейського парламенту.

"На початку місяця я передала сильний сигнал Україні, в якому підкреслила, що повага демократичних принципів і верховенства права, включаючи право на справедливі та незалежні законні процеси, повинна залишатися основною для наших майбутніх відносин", - цитує політика "Інтерфакс-Україна".

Верховний представник нагадала, що вона безпосередньо і європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле "особливо стурбовані" справою проти Юлії Тимошенко та інших членів її уряду.

Вона також підкреслила стурбованість планами повернутися до колишньої виборчої системи, що "суперечить міжнародним порадам".

У той же час Ештон зазначила, що цього року Брюссель має намір завершити переговори щодо Угоди про асоціацію, яка включає зону вільної торгівлі з Україною.

"Ми також маємо намір почати переговори з Молдовою і Грузією після того, як вони досягнуть необхідних критеріїв", - повідомила вона.

За її словами, для ЄС "залишається життєво важливим допомогти сусідам у процесі трансформації на шляху переходу до стійкої демократії та становлення ринкової економіки".

"Цей процес - у наших інтересах, оскільки він підсилює нашу власну безпеку і процвітання", - уточнила вона.

"В Польщі ми не залишимо нашим партнерам ніяких сумнівів, що ЄС визнає їх європейські прагнення, і їх європейський вибір іде рука об руку з нашими очікуваннями щодо прихильності розвиватися в напрямку глибокої і стійкої демократії", - підкреслила Верховний представник.
    
Як відомо, саміт Східного партнерства відбудеться 29-30 вересня у Варшаві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування