Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турецький прем'єр спричинив бійку в ООН

Середа, 28 вересня 2011, 11:30

Під час засідання 66-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку прем'єр-міністр Туреччини Тайіп Ердоган став учасником відразу кількох конфліктів.

Минулої п'ятниці, 23 вересня, запізнюючись на початок промови глави Палестинської автономії Махмуда Аббаса, який переконував членів Радбезу визнати Палестину повноправним членом ООН, турецький прем'єр вирішив скоротити шлях до свого місця.

Він і спробував пройти в зал найкоротшим шляхом, який не призначений для проходу гостей, передає ТСН.

Співробітники служби безпеки ООН, виконуючи посадові інструкції і не знаючи в обличчя представників усіх 193 країн членів ООН, вирішили перешкодити такому несанкціонованого доступу.

У цей момент охоронці Ердогана, які були зареєстровані в штаб-квартирі як його радники, стали розштовхувати представників служби безпеки.

В результаті один з учасників бійки - співробітник охорони штаб-квартири ООН - був госпіталізований. У результаті Ердоган пройшов в зал засідань ООН, але все ж через передбачений протоколом вхід.

Глава прес-служби генерального секретаря ООН Мартін Несіркі вже назвав інцидент з турецькою делегацією "вичерпаним" і заявив, що "всі необхідні заходи прийняті".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування