Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Меркель збирається поговорити з Януковичем про Тимошенко

Середа, 28 вересня 2011, 12:37

Канцлер Німеччини Ангела Меркель має намір обговорити із президентом Віктором Януковичем хід судового процесу над екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Зустріч пройде в рамках саміту "Східного партнерства", повідомляє Укрінформ із посиланням на джерела в німецьких урядових колах.

"Судові процеси над Юлією Тимошенко й іншими опозиційними політиками в Україні викликають у нас особливу стурбованість. Під час зустрічі з українським президентом у Варшаві Ангела Меркель хоче дати зрозуміти, що подальше зближення Києва з ЄС прямо залежить від дотримання принципів правової держави", - зазначив співрозмовник.

"Я не можу собі уявити, що угода (про асоціацію між Україною і ЄС) зможе успішно пройти процес ратифікації в європейських парламентах, якщо, наприклад, Тимошенко засудять", - додав він.

Як відомо, саміт "Східного партнерства" відбудеться 29-30 вересня в Польщі.

Програма Східне партнерство була ініційована Польщею й спрямована на зближення 6 країн колишнього Радянського союзу - України, Молдови, Білорусі, Азербайджана, Грузії й Вірменії на зближення з ЄС.

Згідно із декларацією, яка буде підписана на саміті, ці країни ідентифікують себе як країни Східної Європи.

Не дивлячись на географічний аспект, очевидне існування політичного аспекту, який включає дипломатичну гру слів, таке визначення уможливлює заявку на членство в ЄС, відзначає Eastbook.Eu.

Однак уже відомо, що Україні не вдалося домогтися, щоб у декларації, що буде підписана, була зазначена чітка перспектива членства в ЄС.

У саміті також візьмуть участь президент Європейської Комісії Херман Ван Ромпей. Також на саміті крім Меркель, будуть присутні президент Грузії Михайло Саакашвілі, президент Азербайджану Ільхам Алієв, президент Вірменії Серж Саргасян.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування