Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин натякнув на "розширення" законопроекту Януковича на Тимошенко

Середа, 28 вересня 2011, 14:50

Народні депутати спробують розширити список осіб, на яких поширюватиметься дія законопроекту № 9221.

Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин.

На його думку, депутати підтримають президентський законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності", але спробують розширити список осіб, на яких ці норми будуть поширюватися.

"Буде консолідована підтримка в парламенті, я в цьому переконаний. Більш того, я, думаю, будуть пропозиції, спроби розширити список осіб, діяльність яких повинна бути підведена під декриміналізацію. Я думаю, це буде стосуватися і службових осіб" - сказав Литвин у середу в Києві.

На запитання, чи може ухвалення цього закону вплинути на відомий судовий процес, Литвин сказав:

"Якщо виходити з того варіанту, який зараз є, то, очевидно, ні. Побачимо, які будуть пропозиції вноситися і наскільки вони знайдуть підтримку у сесійній залі".

Спікер уточнив, що такі пропозиції можуть виходити як від народних депутатів, так і від комітетів парламенту.

Він також нагадав, що в парламенті зареєстровані й інші законопроекти подібного спрямування.

"Сьогодні вранці я розписав цей законопроект, він досить об'ємний, і направив його у відповідні комітети", - повідомив Литвин.

Голова парламенту уточнив, що законопроект спрямований на розгляд у профільний комітет - комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, а також в комітети з питань правової політики та з питань правосуддя.

Литвин зазначив, що законопроект пропонує внести зміни до Кримінального, Кримінально-процесуальний кодекси і до низки інших законів.

За його словами, перш за все мова в законопроекті йде про підприємців, про керівників підприємницьких структур.

Спікер підкреслив, що документ пропонує декриміналізувати низку статей, що стосуються господарських злочинів і скоротити кількість випадків утримання людей під вартою за умови внесення відповідної застави і готовності не ухилятися від слідства, повідомляє Інтерфакс.

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович вніс до Верховної Ради проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності.

У тексті законопроекту Віктора Януковича не передбачено змін до пункту статті КК, за яким судять Юлію Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування